fbpx

De FluOH-boodschap voor kinderen

VANDAAG EN MORGEN

Een belangrijke doelgroep die we met FluOH willen bereiken, zijn kinderen. Ze zijn niet alleen dé toekomstige hondenbaasjes, een deel van de honden die vandaag ruimte nodig hebben, willen die ruimte net van kinderen. Voor al deze FluOH-honden werken we een diy-pakket uit waarmee leerkrachten op de lagere school aan de slag kunnen. 

DIY-PAKKET

Met ons zorgvuldig samengesteld diy-pakket kunnen leerkrachten helemaal zelf aan de slag. Zo zijn ze niet afhankelijk van een externe spreker, kunnen ze het lesmoment inplannen wanneer het voor hen uitkomt en ligt de keuze volledig bij hen betreffende het materiaal dat ze willen inzetten. 

 

HET MATERIAAL

 

Bij het uitdenken van het materiaal hechten we belang aan het informatieve, sensibiliserende luik, maar er gaat evenveel aandacht naar laagdrempeligheid, praktische inzetbaarheid, aantrekkelijk design én de mate waarin het zichzelf kan verspreiden. 

Waaruit bestaat het materiaal zoal? 

Kleurplaat

Een kleurplaat is geschikt voor verschillende leeftijden. Maak daar een heuse kleurwedstrijd van en de hele school doet mee! Met tekeningen die komen uit te hangen, vergroot dit alleen nog maar de zichtbaarheid van de boodschap.

FluOH kleurplaat
FluOH_Rijmpje

Rijmpje

Er is niets beter om iets te onthouden dan een leuk rijmpje , toch?! Repeteren, repeteren, wie z’n best doet zal het leren. 🎶

 

Verhaaltje

Een hartverwarmend verhaaltje, met bijhorende tekeningen, over oa; lichaamstaal, angst- en stresssignalen maar vooral ook over begrip. Digitaal te downloaden en inzetbaar met didactische suggesties.

FluOH_verhaaltje
FluOH_ervaringsoefeningen

Ervaringsoefeningen

In samenwerking met enkele leerkrachten werken we oefeningen uit waarmee kinderen zelf kunnen ervaren hoe het voor een hond voelt om benaderd te worden.

Denk aan oefeningen à la Sherborne: dichter-dichter-dichter / stop zeggen / …

Doe een bijdrage

Voor deze investering hebben wij jullie hulp nodig. Om 25 scholen te kunnen voorzien van een pakketje met ondersteunend materiaal (incl. verzendmateriaal en verzendkosten) hebben we 400 euro in te zamelen.  

Met amper 16 euro help je al 1 school aan zo’n pakketje! 

      BE 26 7390 1369 9229 – vzw Monsieur Gustave – mededeling “Kinderen”

of via payconiq

ONDERSTEUNEND MATERIAAL

Bij elke aanvraag sturen we een pakketje op met daarin ondersteunend materiaal; enkele posters met de algemene FluOH-boodschap, enkele posters waarmee de kleurwedstrijd kan worden aangekondigd, een voorbeeld van de kleurplaat, een begeleide brief aan de ouders, een geel lintje en tot slot een brochure die ter inspiratie in lerarenkamer kan worden gelegd.

 

FluOH is een project van vzw Monsieur Gustave

Ondernemingsnummer: 0631817121

Onafhankelijkheidslaan 20

2020 Antwerpen

info@monsieurgustave.be

Vrije donaties zijn erg welkom!

Rekeningnummer: BE 26 7390 1369 9229

Word webmeter/peter van deze site:

Voor meer info: Tuin van Bastet