fbpx

 

 

Tijdelijke opvang 

voor diertjes in nood

Jaarlijks belanden er nog steeds meer dan 50 000 dieren in onze Vlaamse dierenasielen. Jij kan dit mee helpen voorkomen! 

Met Floc Rescue voorzien we tijdelijke opvang voor huisdieren in nood. Dit zijn dieren wiens baasje bv. wordt opgenomen in het ziekenhuis maar geen gewone opvangservice kan betalen. Om deze dieren te helpen, zijn we op zoek naar naar: 

  1. Opvanggezinnen: je vangt een hond of kat in nood op in je eigen woonst 
  2. Ondersteuning van de opvanggezinnen: je helpt nu en dan een hond of kat die tijdelijk in opvang is bij één van de opvanggezinnen. Denk aan bv.  enkele uurtjes een opvanghond gezelschap houden of de kat eten gaan geven wanneer het opvanggezin een weekendje weg zou zijn. 
 

Wil jij helpen? Schrijf je dan snel in voor een online infosessie en wie weet volg jij binnenkort onze super interessante Floc Rescue-opleiding*!

 

Schrijf je nu in voor een infosessie!

* Voorwaarden voor deelname: Je bent woonachtig in het district Antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060)

Kan je geen opvanggezin worden, maar je wil wel heel graag helpen? Je kan Floc Rescue eveneens steunen met een vrije donatie!

Wat we reeds bereikten met Floc Rescue!

dagen opvang
+ 0
Floc Rescue wandelingen​
+ 0
Floc Rescue-vrijwilligers​​
+ 0

Opvangmama Lien

“Het was een hele verrijking om Bean Si in huis te nemen. Ze heeft ons veel bijgeleerd over onszelf! Daarnaast is de liefde van een hond onvoorwaardelijk. Ik kan het iedereen aanraden om deze uitdaging aan te gaan. Je doet er zowel jezelf als de hond een groot plezier mee!”

 

Enkele van onze Floc Rescue-diertjes!

Veelgestelde vragen

De opvangperiode varieert van enkele dagen tot enkele weken. Hooguit enkele maanden. Maar de periode is steeds in onderling overleg met het opvanggezin. 

Alle kosten die bij de opvang komen kijken, (voeding, eventuele dierenartskosten, …) blijven de verantwoordelijkheid van het baasje. Jij betaalt dus helemaal niets.

Ook de Floc Rescue-opleiding kunnen we je geheel gratis aanbieden met de steun van de Burgerbegroting Antwerpen 2020-2021.

Tijdens de opleiding krijg je heel wat waardevolle informatie mee zodat je het dier waarvoor je gaat zorgen helemaal gelukkig kunt maken. De opleiding zal verspreid zijn over enkele dagen en duurt telkens 2 uur. 

  •  Je vangt het dier op bij jou thuis of ondersteunt een opvanggezin
  •  Je zorgt voor het dier alsof het je eigenlijk viervoeter was
  • Je bent woonachtig in het district Antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060)
  • Je neemt deel aan de Floc Rescue opleiding (eind juni/begin juli 2021 – data volgen kortelings)

Floc Rescue is een project van vzw Monsieur Gustave

Onafhankelijkheidslaan 20

2020 Antwerpen

info@monsieurgustave.be

Vrije donaties zijn erg welkom!

Rekeningnummer: BE 26 7390 1369 9229

Ondernemingsnummer: 0631817121