fbpx

“De online community 

waar iedereen van gaat kwispelstaarten!”

Gratis opleiding ter ondersteuning van kwetsbare huisdiereigenaars

Mensen die een sociaal geïsoleerd bestaan leiden, nemen vaak een huisdier om toch niet helemaal alleen te zijn.  De wetenschap rond wat huisdieren nodig hebben om gelukkig en gezond te zijn, staat niet stil en steeds meer en meer mensen passen deze nieuwe informatie toe om tot een beter welzijn van hun huisdier te komen. 

Helaas hebben de meest kwetsbare eigenaars niet altijd toegang tot deze informatie. Met deze opleiding willen we mensen die in contact komen met deze eigenaars de handvaten geven om hen hierin te ondersteunen. Zodat zowel zij als hun huisdieren dezelfde kans krijgen op geluk.

Deze opleiding vindt online plaats en is volledig gratis als je als hulpverlener of in een andere hoedanigheid mensen in armoede in het district Antwerpen ondersteunt.

Voorwaarden voor deelname onderaan het inschrijvingsformulier

Help kwetsbare baasjes te ontzorgen. Leer hoe jij hen kan helpen met de kennis uit deze unieke opleiding.

4 verschillende modules online los van elkaar te volgen

Medisch

Wat is medisch voor een dier belangrijk om bv. hoge dierenartskosten te voorkomen. Leer signalen herkennen die aangeven dat een dier medische zorgen nodig heeft.

Gedrag

Wat zijn de meest voorkomende gedragsproblemen en hoe kunnen ze gemanaged worden. Leer (a)typische gedragingen herkennen om problemen in de toekomst te helpen voorkomen.

Verdieping lichaamstaal

Leer nog beter op te merken hoe een dier op zijn of haar manier communiceert. In deze module krijg je via filmpjes en foto's duidelijke voorbeelden te zien van hoe dieren ons iets proberen vertellen.

Outreach

Welke organisaties zijn er die oplossingen aanbieden voor mensen in armoede en hoe ga je op een constructieve en verbindende manier in gesprek met de eigenaar.

Schrijf je nu in en maak het verschil!

*Voorwaarden voor deelname onderaan

Elke module bestaat uit één workshop. Kies hieronder welk moment er voor jou past.

OPGELET: De eerste 2 modules hebben reeds live plaatsgevonden, maar we stellen de recording ervan nog tijdelijk beschikbaar. Wil je deze graag ontvangen, vink deze module dan mee aan.

* Voorwaarden voor deelname:

  •  Je bent woonachtig of tewerkgesteld in het district antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060)
  •  Je komt aan huis bij mensen in armoede (bv. als hulpverlener, omwille van je dienstverlening (kinesiste, kapper, poetshulp, huishoudhulp, …) of als vrijwilliger.

Veelgestelde vragen

De opleiding bestaat uit 4 verschillende modules. Modules 1,2 en 3 duren ongeveer 1,5 uur. Module 4 (Outreach) start om 18u en eindigt om 21u15 (met 2 pauzes) We raden aan elke module te volgen, maar ze zijn los van elkaar te volgen dus je kan kiezen aan welke module je graag deelneemt.  

Deze opleiding bieden we volledig gratis aan indien je mensen in armoede ondersteunt die woonachtig zijn in het district Antwerpen. Dit is mogelijk gemaakt met de steun van de Burgerbegroting Antwerpen 2020-2021.

Deze opleiding is mogelijk gemaakt met de steun van de Burgerbegroting Antwerpen 2020-2021

Floc Rescue is een project van vzw Monsieur Gustave

Onafhankelijkheidslaan 20

2020 Antwerpen

info@monsieurgustave.be

Vrije donaties welkom!

Rekeningnummer: BE 26 7390 1369 9229

Ondernemingsnummer: 0631817121