fbpx

het noodopvangproject

waarbij vrijwilligers tijdelijk voor huisdieren zorgen van kwetsbare eigenaars. 

kwetsbare baasjes & hun dier in nood

Niet iedereen heeft vrienden of familie die in moeilijkere tijden mee kunnen helpen zorgdragen voor het huisdier. Voor de meest kwetsbaren onder ons die ook financieel niet de middelen hebben om hiervoor een professionele dienstverlening in te schakelen, is het Floc Rescue-project er! Wij gaan voor hen op zoek naar een vrijwilliger die hen kan helpen. Dit kan zowel voor opvang als voor andere ondersteuning zoals het uitlaten van de hond.

Floc Rescue Vrijwilligers

1. Kennismaking

Vooraleer we een vrijwilliger opnemen in het Floc Rescue noodopvangproject vindt een kennismaking plaats. Zo kunnen wij luisteren naar de noden van de vrijwilliger en kunnen we mogelijke bijkomstige vragen beantwoorden.

2. opleiding

De vrijwilligers van het noodopvangproject volgen een online opleiding. Hiermee geven we hen handvaten om nog beter te kunnen zorgdragen voor het huisdier in nood. De opleiding bestaat momenteel voor hond en kat.

3 . opvolging

Tijdens de periode van opvang/hulp staan we met een enthousiast team van vrijwilligers klaar ter ondersteuning van opvang/hulpvrijwilligers. We hechten evenveel belang aan het welzijn van de vrijwilligers als dat van de dieren!

een toekomst met lege asielen

Vrijwilliger worden bij Floc Rescue?

Momenteel zijn we werkzaam in het district Antwerpen. Dit wil zeggen dat de meeste van onze aanvragen uit Antwerpen komen. Voor wandelhulp of andere ondersteuning waarvoor je op frequente basis bij het baasje moet zijn, woon je daarom als vrijwilliger best in de buurt. Voor (langere) opvangperiodes ben je ook als vrijwilliger van buiten Antwerpen welkom! 

Naast vrijwilligers die voor de dieren in nood zorgen, hebben we ook een ondersteunend vrijwilligersteam. Kan je zelf niet opvangen maar wil je wel graag meehelpen, neem dan zeker contact met ons op via info@flocrescue.be 

“Elk dier verdient de juist zorgen ”

FluOH, Floc & Floc Rescue zijn projecten van vzw Monsieur Gustave

Onafhankelijkheidslaan 20

2020 Antwerpen

info@monsieurgustave.be

Vrije donaties zijn erg welkom!

Rekeningnummer: BE 26 7390 1369 9229

Ondernemingsnummer: 0631817121