fbpx

“De online community 

waar iedereen van gaat kwispelstaarten!”

Huisdieren hebben de kracht om mensen gelukkig te maken. Maar het tegenovergestelde is even waar. Een huisdier met problemen, kan net voor heel veel stress zorgen bij hun baasjes.

Voor mensen die reeds kwetsbaar zijn, kunnen deze zorgen net iets zwaarder wegen.

Bepaalde problemen kunnen echter voorkomen worden. En dat is waar deze workshop zich op focust. Doorheen 4 verschillende modules geven we je handvaten waarmee je baasjes kan ondersteunen in het zorgdragen voor hun huisdier. Doordat je het huisdier beter begrijpt, kan je de baasjes helpen ontstressen.

Deze opleiding vindt online plaats en is volledig gratis als je als hulpverlener of in een andere hoedanigheid mensen in armoede in het district Antwerpen ondersteunt.

Voorwaarden voor deelname onderaan het inschrijvingsformulier

Help kwetsbare baasjes te ontzorgen. Leer hoe jij hen kan helpen met de kennis uit deze unieke opleiding.

4 verschillende modules online los van elkaar te volgen

Medisch

Wat is medisch voor een dier belangrijk om bv. hoge dierenartskosten te voorkomen. Leer signalen herkennen die aangeven dat een dier medische zorgen nodig heeft.

Gedrag

Wat zijn de meest voorkomende gedragsproblemen en hoe kunnen ze gemanaged worden. Leer (a)typische gedragingen herkennen om problemen in de toekomst te helpen voorkomen.

Verdieping lichaamstaal

Leer nog beter op te merken hoe een dier op zijn of haar manier communiceert. In deze module krijg je via filmpjes en foto's duidelijke voorbeelden te zien van hoe dieren ons iets proberen vertellen.

Outreach

Welke organisaties zijn er die oplossingen aanbieden voor mensen in armoede en hoe ga je op een constructieve en verbindende manier in gesprek met de eigenaar.

Schrijf je nu in en maak het verschil!

*Voorwaarden voor deelname onderaan

Elke module bestaat uit één workshop. Kies hieronder welk moment er voor jou past

OPGELET: De eerste 2 modules hebben reeds live plaatsgevonden, maar we stellen de recording ervan nog tijdelijk beschikbaar. Wil je deze graag ontvangen, vink deze module dan mee aan.

* Voorwaarden voor deelname:

  •  Je bent woonachtig of tewerkgesteld in het district antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060)
  •  Je komt aan huis bij mensen in armoede (bv. als hulpverlener, omwille van je dienstverlening (kinesiste, kapper, poetshulp, huishoudhulp, …) of als vrijwilliger.

Veelgestelde vragen

De opleiding bestaat uit 4 verschillende modules. Modules 1,2 en 3 duren ongeveer 1,5 uur. Module 4 (Outreach) start om 18u en eindigt om 21u15 (met 2 pauzes) We raden aan elke module te volgen, maar ze zijn los van elkaar te volgen dus je kan kiezen aan welke module je graag deelneemt.  

Deze opleiding bieden we volledig gratis aan indien je mensen in armoede ondersteunt die woonachtig zijn in het district Antwerpen. Dit is mogelijk gemaakt met de steun van de Burgerbegroting Antwerpen 2020-2021.

Deze opleiding is mogelijk gemaakt met de steun van de Burgerbegroting Antwerpen 2020-2021

Floc Rescue is een project van vzw Monsieur Gustave

Onafhankelijkheidslaan 20

2020 Antwerpen

info@monsieurgustave.be

Vrije donaties welkom!

Rekeningnummer: BE 26 7390 1369 9229

Ondernemingsnummer: 0631817121